Obchvat České Lípy

25.08.2014 02:28

Průtah státní silnice I/9 rozděluje naše město hůře než řeka a zásadním způsobem brání České Lípě v jejím dalším rozvoji. Dopady na každodenní život ve městě a především zdraví jeho obyvatel jsou zničující. Překračování hlukových a exhalačních limitů je možné pouze díky vyjímkám, které si opakovaně dovolují udělovat státní orgány i díky pasivitě politické radniční koalice TOP 09 + Starostové + ODS + Zelení s tichou podporou KSČM.

O možnost řešit problém obchvatem, přišlo naše město díky neshodám mezi radnicí a zainteresovanými subjekty. Když se dva perou, třetí z toho má užitek. Místo obchvatu České Lípy se před několika týdny začal stavět obchvat Dubé, která jej jistě také nutně potřebuje. Ten bude stát 490 milionů Kč, za které se v Lípě mohlo pokračovat z Dubice na výpadovku na Děčín. Vyřešila by se tak podstatná část dopravních potíží od Dubice, přes centrum města, až po Slovanku a Dolní Libchavu. Pro zajímavost Česká Lípa má podle údajů Ministerstva vnitra nyní 36.646 obyvatel, Dubá 1.766. Další města, která mají  trasu I/9 řešenou obchvatem jsou např. : Mladá Boleslav 38.739, Bělá pod Bezdězem 4.791, Doksy 5.126, Nový Bor 12.004, Cvikov 4.365, Jablonné v Podještědí 3.662, Chrastava 6.119, Stráž nad Nisou 2.246. Přesto obchvat České Lípy není ani v dopravních prioritách Libereckého kraje, kterému také vládnou Starostové + Změna + Zelení.

Dobudování obchvatu je volební prioritou SPOLEHNUTÍ, pokud Českolipané chtějí aby i toto bylo prioritní  pro vedení radnice, měli by v nadcházejících volbách volit SPOLEHNUTÍ - SPOLEČNÉ HNUTÍ ČESKOLIPANŮ. Jenom tak se může kvalita života v našem městě začít porovnávat s podstatně menšími, ale daleko úspěšnějšími obcemi, alespoň ve svém blízkém okolí.

PeS

 

Zpět